Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
Postadresse: Postboks 1196, Sentrum, 0107 OSLO
Besøksadresse: Schweigaardsgt. 6, 4. etg., 0107 OSLO
Telefon: 22 05 53 40 • kontakt: • Nettsted: http://www.dksakershus.no
Kontaktperson:
FRAMTID PÅ FLUKT
Produksjonsliste
Program

FRAMTID PÅ FLUKT

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Skolen får besøk fra 2045 - en flyktning fra framtiden. Gjennom slampoesi vil dere få rapport fra framtiden slik at dere kan forbedrede dere på hva som kan skje. Det er kanskje en advarsel, kanskje et rop om hjelp, kanskje et håp. 

Lærerveiledning

ARBEIDSTEKST LÆRERVEILEDNING

Framtid på Flukt er en inspirasjonsforestilling for ungdomstrinnet. Forestillingen skal både gi elevene innsikt i hva det innebærer å måtte flykte for livet, og inspirere dem til å skrive seg selv inn i problemstillinger og erfaringer som akkurat nå gjelder andre enn dem selv.

Når forestillingen begynner, samles elevene for å møte en av sine medelever som har kommet tilbake fra år 2045 for å advare gamle skolekamerater om hva som venter dem bare få år fram i tid – da er det ikke lenger ”de andre”, men de selv som må legge ut på flukt.

Gjennom slampoesi skal elevene få høre historien om hvordan en norsk ungdom sakte forstår at Norge ikke er usårlig og at alt hun har lært å stole på kan bryte sammen – for sakte, for før det virkelig har gått opp for henne, er det for sent å gjøre noe med det. Hun og familien må bruke alle ressursene sine, alle kontaktene, alle pengene, for å komme seg ut. Men ute venter en flyktningeleir uten mat og medisiner, for nabolandene våre er stapp fulle av flyktninger, og resten av verden ser ikke ut til å bry seg. Det er som om vi ikke betyr noe for noen lenger, som om vi ikke er noen lenger. Og mye, mye verre er det for de som ble igjen …

Det skal utarbeides et opplegg for kreativ skriving som kan brukes i klassene etter forestillingen. Opplegget vil gi elevene støtte til å leve og skrive seg inn i liv de ikke har levd enda, og til å fortelle historier i form av poesi.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Guro Sibeko
  • I samarbeid med: Produksjonen er støttet av Turnéorganisasjonen, dks Akershus, Litteraturbruket og FRITT ORD.
  • Idé/opplegg: Guro Sibeko

Om kunstner / utøver / gruppe

Guro Sibeko er halvt nordfjording og halv sørafrikansk zulu. Sibeko har vært skuespiller, blitzer, nestleder i LLH og journalist. Hun jobber i dag som lektor på Grünerløkka, hvor hun også bor med kone og et barn. I 2009 debuterte hun med romanen Vingespenn.


Medvirkende

  • Guro Sibeko
  • Guro Sibeko

Multimedia og vedlegg

Bilder

Fremtiden.jpg
guro-sibeko_0.jpg
Litteratur / Forfatterbesøk
Trinn: 8 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
HEDMARK:
Innhold: Widar Aspeli
(90156653)
Turné: Reidun Kristiansen
(45638259)

AKERSHUS:
Spørsmål med vekt på programinnhold og forberedelser:
Kontakt produsent Eldrid Johansen
Tlf. 22 05 54 54/97 67 29 69
Spørsmål om tidspunkt/gjennomføring?
Turnékoordinator Ida Hasund
Tlf: 22 05 54 37 / 404 92 913
Kontaktperson utøver
'Guro sibeko
E-post: gurosibeko@hotmail.com
Mobil: 922 62 799
Programlengde
40 minutter
Maks publikumsantall
90
Arena / rom
Gymsal
Oppriggingstid
15 min.
Nedriggingstid
15 min.
Merknad
Guro Sibeko tar kontakt med skolen i god tid før besøket for å sikre at alt praktisk er på plass. Kulturkontakten har ansvar for å finne egnede rom, videreformidle nødvendig informasjon og orientere skolens elevarrangører.I denne produksjonen gjør vi spesielt oppmerksom på at ???????????? (mer info kommer)
Der det er flere forestillinger på samme skole er det fint om Ketil kan være i samme rom hele tiden.Alle voksne som blir involvert i dette besøket, må i god tid få et eksemplar av denne lærerveiledningen. Skolens kulturkontakt eller elevarrangører tar imot utøverne når de ankommer skolen.Lykke til med besøket!
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Turnéorganisasjonen
Medvirkende
  • Guro Sibeko